Szobafestés – élvezettel?! Igen! Lehetséges.

Nálunk csak így lehetséges! Hogy hogyan? Ragyogó ötleteink, azok vannak! Íme, olvassa el tippjeinket, és kezdjen bele.

Azt tudja már, milyen színben szeretné látni ezentúl az Önt körülvevő falakat?

Igen? Nagyszerű! Akkor az első lépéssel meg is vagyunk: mielőtt nekiállunk a szobafestésnek, lássuk tisztán, milyen színt akarunk. Ha csak a kívánt hangulat van meg, de nem tudjuk, melyik színnel idézhetjük ezt elő, szakembereink segítenek hozzátársítani a megfelelő színt. Javaslat: amennyiben kisgyermek is fog ott lakni, célszerű lehet fehér falakat alkotni – a gyerekek is szeretnek alkotni, különösen a nagy és szabad felületeken – könnyebb, egyszerűbb, költségkímélőbb a fehér falak tisztán tartása.

Ön dinamikusabb személyiség? A változatos színeket szereti? Ebben az esetben figyelembe kell vennünk a szoba méretét. Ha világos színeket használ, azok tágítják a teret, a sötét színekkel viszont épp az ellenkező hatást éri el. A szobafestés megtervezésnél ezt a szempontot mindenképpen figyelembe kell venni.

Hogyan csináljam?

Íme eljutottunk a konkrét festési előkészületekig. Mi minden is kell ehhez?

Igazán nem sok dologra van szükségünk – elsősorban megfelelő mennyiségű takarófóliára, mellyel bútorainkat védjük a szétröccsenő festékpacáktól. De ha az Ön kedvenc elfoglaltsága a szobafestés utáni festéklekaparással egybekötött nagytakarítás és a bútorok kaparás miatti újralakkozása, akkor a takarófóliától éppen el is tekinthetünk.

Ha viszont a kész, ragyogó színű szobáját minél hamarabb élvezni szeretné – nemcsak a festést magát, akkor célszerű megfelelő mennyiségű és méretű takarófóliát beszerezni, és a védendő bútorokat a szoba közepére összetolva letakarni.

Amennyiben a kifestendő szoba nem elég nagy ehhez a művelethez, akkor a bútorokat át kell pakolnunk a festés idejére egy másik szobába. Nagyon fontos, hogy az így szabadon maradt felületeket – padlót, parkettát, tükröt – is borítsuk be takarófóliával. A festés befejeztével hálásak lesznek maguknak ezért!

De mielőtt bármibe is belekezdenénk, a legelső dolgunk az legyen, hogy a dugaljakat, kapcsolókat eltávolítjuk, amiket a szoba kifestése után visszaszerelünk.

Felmerül a kérdés: házilag, vagy szobafestővel?

Melyiket válasszam, mitől függ?

Függ attól, hogy mennyire vagyok kényelmes, és milyen mértékben tudom megfizetni a kényelmemnek az árát. Ha megfizetek egy szobafestőt, akkor az nekem kényelmes, mert nem kell bajlódnom a festéssel, kosszal, felfordulással. Rábízom a szakemberre, én erre az időre elköltözöm otthonról, ők elvégzik a munkát, és amikor készen vannak, visszaköltözöm – a készbe. Ha elég „ügyes” vagyok, még a festés utáni takarítást is elvégzik nekem – helyettem.

 

Ha ezt meg tudom finanszírozni, a végszámla összege akkor is függ attól, hogy melyik szobafestőt választom. Mindenképpen célszerűnek tartjuk tájékozódni a szobafestők piacán, nagy különbségek lehetnek az árak között

Eldöntötte, hogy házilag, vagy a szobafestővel? Szuper! Akkor lássuk a konkrét előkészületi lépéseket!

Először is nem mindegy, hogy új falfelülettel, vagy régivel van-e dolgunk.

Amennyiben új a falfelületünk, könnyű az előkészítés. De ha régi, akkor több munkálatot is el kell végeznünk a festés előtt.

Legelső lépésként a tapétát, régi festéket le kell kaparnunk a falról. Ezután a kialakult egyenetlenségeket simává kell tennünk, mégpedig gletteléssel.

Amikor ezzel is készen vagyunk, akkor várjunk, míg a glettelt falfelületek megszáradnak. Onnan tudjuk, hogy már száraz, hogy a glettelt rész szürke színe kifehéredik.

Ezután a falfelületet teljesen simára kell csiszolnunk, hogy gyönyörű legyen!

 

Most kezdhetünk bele igazán a festésbe! Legelső lépésként az alapozófestéket kell felhordanunk az előkészített falfelületre. Ez teszi lehetővé, hogy az ezután következő színek felvitele foltmentes legyen, tehát ez a lépés rendkívül fontos! E nélkül magába a festésbe bele se kezdjünk.

És most jöhetnek a csodálatos színeink felfestése! Mivel anyag és anyag között óriási különbségek lehetnek, ezért nem mindegy, milyen festéket választunk, ugyanis ez határozza meg azt, hogy hány rétegben kell felvinnünk azt a szobánk falaira. A nagy falfelületeinkre hengerrel vagy falfelület géppel tudjuk a legegyszerűbben felvinni a kívánt színeket, a kisebb éleknél, díszítéseknél pedig ecsettel dolgozzunk.

Amennyiben mintát is szeretne elhelyezni a falfelületen, nyugodtan hagyatkozzon saját ízlésére, és eszerint válasszon festésmintát. Természetesen mintákban is vannak 5leteink, melyek közük választhat. Forduljon hozzánk bizalommal!

Miután minden résszel elkészültünk, annyi a feladatunk, hogy várunk, míg teljesen megszáradnak az új színű falaink. Ez idő alatt sokat szellőztessünk, engedjük ki a festékszagot, és eresszünk be sok friss levegőt.

Miután falaink megszáradtak, már csak egy-két lépés, és gyönyörködhetünk az általunk újjávarázsolt szobánkban! Ez a néhány lépés pedig a bútoraink helyére tologatása, valamint a takarítás!

 

Akár csak meszelést hajtottunk végre, akár egy teljes lakásfestést, mindenképpen javasolt a csempék és egyéb üvegfelületek ecetes vagy citromsavas lemosása, majd ezután szódabikarbónás vízzel történő teljes letisztítása. Így az egész lakásunk újra ragyog! És amikor ide eljutunk, a mi arcunk is kivirul és mi is ragyoghatunk!Van véleményed? Mondd el gyorsan!

Az Email címed nem tesszük közzé. A * karakterrel jelölt mezőket kötelező kitöltend!

*